Ситуацията е критична, активирани са свлачища в цялата страна

Ситуацията е критична,  активирани са свлачища в цялата страна
Лиляна Павлова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дъждовете и снеговалежът активираха свлачища в цялата страна. Все още няма пълна картина за размера на пораженията върху инфраструктурата.

„Активизирани са свлачищни и срутищни процеси на територията на почти цялата страна, както по републикански пътища, така и на територията на общините“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БНТ.

Министър Павлова уточни, че все още няма пълна картина на бедствията, но е изчислено, че над 20 млн. лв. е сумата, която е необходима за укрепване на най-спешните аварирали участъци от републиканската пътна мрежа. В новата оперативна програма "Околна среда" има бюджет от 60 млн. евро за превенция на свлачища.

„На местата, където положението е най-сериозно, първо ще бъде направено аварийно укрепване, за да се осигури възможност за придвижване, след което ще бъде правено пълно възстановяване на участъците“, каза още Лиляна Павлова.

Павлова определя ситуацията като критична, а проблемът ще стане още по-сериозен през пролетта, след топенето на снеговете.

#Лиляна Павлова #Павлова #свлачища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"