Константин Тренчев отстъпи поста шеф на КТ "Подкрепа" на Манолов

Константин Тренчев отстъпи поста шеф на КТ "Подкрепа" на Манолов
Тренчев отстъпи президентското място в КТ "Подкрепа" на Манолов (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Константин Тренчев отказа да се кандидатира за президент на КТ „Подкрепа". Пред делегатите на деветия конгрес в понеделник, той обаче пое ангажимент да продължи да помага на организацията.

Делегатите избраха Димитър Манолов за президент на синдиката. Той номинира за свой заместник Йоанис Партениотис - досегашен председател на строителната федерация на "Подкрепа".

Част от делегатите на конгреса обявиха, че кандидатурата на Партениотис не е най-подходящата с аргумента, че той е член на борда на директорите на ВиК-Бургас и заподозряха, че ще е на страната на бизнеса, а не на "Подкрепа". Други делегати застанаха на противоположно становище а именно, че хора на ръководни позиции ще защитават и ще лобират за Синдиката.

Страстите в залата успокои д-р Тренчев: "Тези хора не са безконтролни. Те имат вътрешния контрол, споделяйки тази кауза, и второ, защото има орган, който винаги може да се събере и да каже, че тази постъпка не я одобряват. Защо се страхувате? Ако любов нямате помежду си, нищо нямате. Аз ви моля, от тази зала трябва да си тръгнем единни".

Манолов поиска промяна в устава, която да даде особен почетен статут на досегашния лидер Константин Тренчев.

"Аз няма как да ви напусна. Ще помагам колкото може. Ако искате просто да има един бивш президент, който да е жив и здрав, за който да мислите, той да мисли за вас, с който да се срещате, много моля, не ми отнемайте това право, което ми е дал Всевишният - правото на свободна воля", изтъкна д-р Тренчев.

#Константин Тренчев #Димитър Манолов #КТ Подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"