Нова блокада в Банско, искат си втората кабинка (СНИМКИ)

Нова блокада в Банско, искат си втората кабинка (СНИМКИ)
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 200 протестиращи от Банско поискаха втори кабинков лифт и блокираха за втори път пътя Симитли-Банско-Гоце Делчев. Акцията започна на входа на Разлог в 17:30 ч.

Този път, освен традиционните плакати, имаше и трима кукери, които поскачаха пред протестиращите с надеждата да разсеят черната прокоба над Банско вече трета година да са без втора кабина.

Протестът подкрепи отново кметът на Банско Георги Икономов, който поиска правителството да излезе с положително решение до края на месеца.

"Миналата седмица бяхме в Банско, сега сме на територията на друга община, но се огледайте, това е нашата планина, нашият дух, заяви Икономов. Не искаме нищо повече от това правителството да даде шанс на нас, нашите деца, на ски туризма като цяло да се развиват. Не сме тук да пречим и да притискаме, но е крайно време властта да се съобрази и вземе предвид мнението на хората и местното население. Ще караме така, докато постигнем успех".

Според него след като миналия вторник блокираха пътя при Банско, а днес - при Разлог, следващият път ще са в Благоевград.

Преди 5 дни делегация от Банско, предвождана от Икономов, се срещна с премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Те изложиха проблема с развитието на ски зоната над града.

 

 

#граждани #протест #блокада #кабинков лифт #лифт #Банско #Разлог #Симитли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"