Риболов на лед събра въдичарите на "Малък Беглик"

Риболов на лед събра въдичарите на "Малък Беглик"
A A+ A++ A

Вторият кръг от републиканското първенство по риболов на лед събра маниаците въдичари на язовир "Малък Беглик", където по традиция замръзналият водоем зимно време е терен за спортни състезания.

Една идея по-екстремно ще бъде след седмица финалното състезание на язовир "Широка поляна", който е разположен по-високо и ледът съответно е по-дебел - стига до 7 метра в студените зими.

Отборът на "Биг Фиш" успя да спечели втория кръг от републиканското първенство по улов на риба на ледс улов 4,706 кг риба и едва 21 наказателни точки.

Втори се наредиха представителите на "Янтра" с 3,782 кг улов и 29 наказателни точки. Трети останаха състезателите от "Фиш Мастерс" с 3,750 кг риба и 29 наказателни точки. Доста изненадващо победителите от първия кръг – "Риболовен свят" останаха на 7-мо място само с 2,295 кг улов и 43 наказателни точки. Домакин на втория кръг беше язовир "Малък Беглик". "Получи се едно много оспорвано състезание.

Разликите между отделните отбори до последно бяха много малки. Борбата за републиканската титла стана много интересна. Радвам се, че състезателите дават всичко от себе си. Нека най-добрите се поздравят с титлата след последния кръг", сподели председателят на секция "Риболов на лед" Йордан Софков.

В индивидуалното класиране победител стана Любомир Вартанянов от "Биг Фиш" с 1,378 кг уловена риба и само 3 наказателни точки. Втори остана представителят на "Янтра" Никола Стефанов с 1,260 кг риба и също 3 наказателни точки. Трети се нареди Любомир Венков от "Боби Фишер" с 4 наказателни точки и улов от 1,826 кг.

"Щастлив съм от представянето си. Искам да благодаря на момчетата, защото ние сме един отбор и успехите ни са общи", заяви щастливият победител Любомир Вартанянов.

Последният и решаващ трети кръг от републиканското първенство ще се състои на 28 февруари – 1 март на на язовир "Широка поляна".

#риболов #лед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници