Отпускат 568 млн.лв. за семейни помощи за деца

Отпускат 568 млн.лв. за семейни помощи за деца
Ивайло Калфин Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

568 683 000 лева ще плати държавата през 2015 г. под формата на семейни помощи за деца. Плащанията са регламентирани по Закона за семейните помощи и са разписани в бюджетна програма "Подпомагане на семействата с деца", която е част от политиката в областта на социалното включване. Това се казва в писмения отговор на вицепремиера и министър на социалната политика Ивайло Калфин на депутатски въпрос, предаде БГНЕС.

За еднократна помощ при бременност са заделени 3,2 млн.лв. За еднократна помощ при раждане на дете са осигурени 30,1 млн.лв. За еднократна помощ за отглеждане на близнаци до навършване на една година през 2015 г. държавата е заделила 6 млн.лв.

 За еднократна парична помощ за отглеждане на дете до навършване на една година са заделени 12 млн. лв. от бюджета, ако майката е студент, редовно обучение. За 2015 г. сумата е в размер на 2880 лв. 

Най-много пари са предвидени за плащане на месечните помощи на дете до завършване на средното му образование. За 2015 г. са предвидени 400 млн.лв.

Идеите на Министерството на труда и социалната политика са от следващата година тази политика да бъде променена, с оглед превръщането на отглеждането на деца като основен източник на доходи при част от малцинствените групи.

 

 

#Ивайло Калфин #помощи #деца #бременност #раждане #студент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »