НАТО осъди убийството на Борис Немцов

НАТО осъди убийството на Борис Немцов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

НАТО осъди убийството на руския политик Борис Немцов и призова да се проведе безпристрастно разследване, предаде РИА Новости. 

„Ние решително осъждаме убийството на Борис Немцов в Москва преди няколко дни. Той беше силен глас на демокрацията. Ние призоваваме да се проведе безпристрастно разследване на това ужасно престъпление“, каза генералният секретар Йенс Столтенберг на пресконференция с президента на Франция Франсоа Оланд. 

Известният руски политик Борис Немцов беше показно разстрелян на метри от Кремъл в петък вечер. Разследващите съобщиха, че знаят как изглежда килърът на Немцов.

"Търсим мъж с ръст 170-175 см, нормално телосложение, късо подстриган, тъмнокос. Бил е облечен със сини дънки и кафяво яке", казва пред Lifenews.ru източник от следствието.

Единствената към момента свидетелка на разстрела на Немцов, младата украинка Анна Дурицкая, твърди, че не е видяла лицето на килъра.

В интервю за опозиционния ТВ канал Дождь, тя разказа, че в момента е в квартира на приятел с денонощна охрана, като не й е разрешено да напуска страната.

 

#НАТО #осъди #убийство #Борис Немцов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »