Московчани се прощават с Борис Немцов

Московчани се прощават с  Борис Немцов
A A+ A++ A

Десетки хиляди московчани извиха опашка пред залата на Сахаровския център в руската столица, където е поклонението пред опозиционния лидер Борис Немцов, убит пред два дни.

 

Майката на Немцов Дина Ейдман (вляво) е неотлъчно до ковчега му, там е и Михаил Касянов (вдясно) - опозиционен лидер и бивш министър-председател на Русия.

На церемонията по прощаването с убития в центъра на Москва Борис Немцов дойдоха негови колеги, представители на Ярославска област, дипломати, шефове на големи компании и представители на властта, предаде ТАСС.

Жените и децата на загиналия политик, за които според медиите той не е престанал да се грижи, въпреки живота си на бонвиван, застанаха пред тленните останки покрусени. 

В първия час от поклонението в залата се появиха посланикът на САЩ Джон Тефт, дипломати от Великобритания, Ирландия, Швеция. Забелязан бе и кметът на Рига Нил Ушаков.

Шефът на Росатом Сергей Кириленко също присъства на прощаването на Немцов. Той каза пред журналисти, че се надява правоохранителните органи бързо да стигнат до изпълнителите и поръчителите на това политическо убийство.

Руският вицепремиер Аркадий Дворкович, министърът на земеделието Николай Фьодоров също дойдоха на траурната церемония.

От името на президента Владимир Путин е донесен венец.  Сергей Приходко, шеф на апарата на Министерски съвет, поднесе съболезнования на близките на Немцов от името на премиера Дмитрий Медведев.

#Борис Немцов #поклонение #Михаил Касянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »