Ключови министри са у нас с президента на Азербайджан

Ключови министри са у нас с президента на Азербайджан
A A+ A++ A

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев е на посещение в България заедно с голяма делегация, представяща целия спектър икономически дейности, по които разчитаме да си сътрудничим, основно енергетиката. Алиев пристигна късно снощи, но ще бъде посрещнат от българския президент Росен Плевнелиев с официална церемония в 9:00 часа на площад "Свети Александър Невски" в столицата.

Там Алиев ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин.

Двамата президенти ще разговарят "на четири очи" на "Дондуков" 2, след което ще се проведат пленарните разговори между двете делегации. По-късно двамата ще подпишат Съвместна декларация за стратегическо партньорство между Република България и Република Азербайджан.

В официалната делегация, придружаваща президента на Азербайджан, участват ключови членове на изпълнителната власт в каспийската държава: министърът на външните работи на Азербайджан Елмар Мамадяров, министърът на транспорта Зия Мамадов, министърът на икономиката и индустрията Шахин Мустафаев, министърът на енергетиката Натиг Алиев, министърът на комуникационните и високите технологии Али Аббасов.

В рамките на посещението президентът на Азербайджанската Република ще разговаря и с министър-председателя Бойко Борисов. Борисов и Алиев ще проведат среща, последвана от разговори между двете делегации. В пленарната среща от страна на правителството участие ще вземат вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

След срещата в разширен състав, в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъдат подписани двустранни документи за сътрудничество. Министър-председателят Бойко Борисов и президентът Илхам Алиев ще дадат изявления за представителите на медиите.

В официалната делегация, придружаваща президента на Азербайджан, участват министърът на външните работи на Азербайджан Елмар Мамадяров, министърът на транспорта Зия Мамадов, министърът на икономиката и индустрията Шахин Мустафаиев, министърът на енергетиката Натиг Алиев, министърът на комуникационните и високите технологии Али Аббасов.

#президент #Азербайджан #Илхам Алиев #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »