Започват проверки в мините заради наводненията

Започват проверки в мините заради наводненията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Инспектори по труда започват проверки в предприятията за добив на въглища и руди, за да се установи какви са последиците от наводненията и дали са осигурени нормални условия на труд.

От Инспекция по труда съобщиха, че проверките започват веднага след нормализирането на обстановката в страната. Приоритетно ще се проверяват рудниците в най-засегнатите от бедствието региони - в Рудозем, Мадан и Златоград, където тежката метеорологична обстановка заедно с продължителната липса на електрозахранване доведоха до най-сериозни щети, както и мини Марица Изток, които бяха наводнени от язовир.

Инспекцията вече изпрати напомнителни писма до работодателите в добивните предприятия, че трябва да предприемат мерки за предотвратяване на инциденти.

Всичките 15 работещи мини у нас бяха проверени за готовността им да се справят с опасностите от наводнения в края на май 2014 г., когато отново имаше усложнена обстановка в страната заради продължителни обилни валежи. Проверките тогава показаха, че работодателите са готови да реагират адекватно дори при сериозно завишаване на количеството валежи.

#Инспекцията по труда #Рудозем #мини #рудници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"