Майка с призив към крадци: Върнете лекарството на сина ми

Майка с призив към крадци: Върнете лекарството на сина ми
снимка: БНТ
A A+ A++ A

9-годишно дете остана без животоподдържащо лекарство, след като апаши задигнали хладилната чанта с медикаментите от колата на семейството. За инцидента съобщи майката на детето Виктория Нешева-Илиева още вчера (16 март)във Фейсбук.

Инцидентът е станал вчера около обед в ж.к. "Красно село". От тогава върви и призив в социалната мрежа за връщане на лекарството. В чантата били медикаментите за 9-годишното момченце за следващите 2 месеца. Детето - Симеон страда от тежка форма на Хемофилия А. Отчаяната майка отново призова в ефира на БНТ всички да й помогнат и се обърна отново към крадците да върнат лекарството, което е индивидуално и не може да послужи на друг.

Ето какво написа жената във Фейсбук:

"Обръщам се към Вас с огромна молба за съдействие. Днес в района на ул. Дойран, жк. "Красно село" е открадната от личния ни автомобил зелена хладилна чанта, съдържаща животоспасяващи лекарства, опаковани в оранжеви големи кутии, индивидуално изписани на детето ни Симеон на 9 години, страдащо от тежка форма на Хемофилия А.

Това лекарство трябваше да поддържа живота на сина ни в следващите два месеца. Лекарството е индивидуално и не би могло да бъде използвано от други пациенти с подобно заболяване, поради което не би могло да бъде препродадено. Ако не бъде намерено, няма откъде да се купи или достави повторна доза за този период, което поставя живота на сина ми в риск. Молим за бързо съдействие и помощ този зов да достигне до повече хора, като се надяваме да ни бъдат върнати лекарствата“.

До момента поста е споделен над 12 000 пъти. В коментарите под съобщението потребителите предлагат и помощта си за намирането на нови лекарства, в случай, че откраднатите не бъдат върнати.

#лекарство #кражба #момче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници