Ревизоро: Имаме институции за борба с корупцията, но те не работят

Ревизоро: Имаме институции за борба с корупцията, но те не работят
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

У нас има много институции, които се борят с корупцията, но те трябва да започнат да работят. Това заяви Емил Димитров – Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт в ефира на Нова телевизия.

По думите му хората в тези институции се сменят при всяко ново правителство и е проблем, че се губят добри експерти при тези смени.

„Имаме много институции, които получават добри заплати, но трябва да започнат да работят”, смята Ревизоро.

От своя страна журналистът Владо Береану коментира, че у нас политическата класа тръгва в политиката, за да се занимава с корупция. „И да намерят имоти, които не отговарят на доходите ти, те не могат да ти ги конфискуват.

Политиците нямат желание да се борят с корупцията, защото ги е страх да не влязат в затвора“, посочи още той.

Според Береану в Румъния институцията, която бори корупцията, е създадена със закон, в който е записано, че никой няма влияние върху тях. „Хората в тази прокуратура се занимават само с корупция”, заяви той.

Според него проблемът е в това, че у нас има 1000 институции, но няма закони и законодателство, които да се борят с корупцията.

„В България няма осъден за корупция, камо ли политик”, каза Береану и допълни, че е подавал доста сигнали в тази връзка, но по никой няма развитие.

#Ревизоро #Емил Димитров #корупция #институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"