В Русия пак ще гледат CNN, телевизията си върна лиценза

В Русия пак ще гледат CNN, телевизията си върна лиценза
снимка: Flickr.com
A A+ A++ A

В Русия пак ще гледат CNN, телевизията е успяла да си върне лиценза за излъчване на територията на страната. Това съобщават руски медии, позовавайки се на медийния наблюдателен орган Роскомнадзор.

CNN официално спря излъчвания в края на 2014 г., след като бяха въведени промени в руското законодателство. От 1 януари 2015 г. бе забранена рекламата по платената телевизия. Към момента обаче от CNN не потвърждават дали наистина ще излъчват отново в Русия.

Вестник „Известия” обаче се позовава на свой източник в компанията, който твърди, че лицензът е получен на 23 март и е за срок от 10 години. Ръководителят на Роскомнадзор Александър Заров е потвърдил новината пред изданието.

„Приветствам факта, че CNN ясно следва договореностите, постигнати по време на преговорите, и вярвам, че каналът ще бъде точен и безупречен в политиката си на съдържание", заяви той пред вестника.

CNN спря да излъчва в Русия на 31 декември 2014 г. след промени в законодателството,

През февруари тази година телевизията подаде заявление в Роскомнадзор за получаване на лиценз за универсално излъчване и пререгистрация.

#излъчване #Русия #CNN #лиценз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници