Държавни служители се жалват в парламента, че са уволнени

Държавни служители се жалват в парламента, че са уволнени
Кристиан Вигенин Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната група на БСП  доведе в Народното събрание уволнени от управляващите държавни служители от област Благоевград.

"Става дума за подготвени хора, които работеха добре, защитаваха обществения интерес, но днес вече не са на работа - на тяхно място има хора със съмнителни качества, съмнително образование и съмнителен резултат от своята предишна работа", обясни Кристиян Вигенин, който е депутат от този район, цитиран от БГНЕС.

Вигенин се оплака, че вместо в България да има добре функционираща, компетентна и професионална администрация, в момента се случва точно обратното.

Пред медиите застанаха Пламен Ботев, директор на ВиК - Разлог, на чието място е назначен бившият директор. Според Вигенин предишният директор за три години преди това не е решил нито един от важните проблеми, решени след това от Ботев. Вигенин представи на журналистите и Юлия Янчева, която е била директор на областната инспекция по труда.

В парламента дойде и уволненият от Петър Москов директор на МБАЛ Благоевград д-р Владимир Пандев, който според Вигенин е освободен по незаконен начин. Пандев обяви, че от трибуната на НС Москов си е позволил да издава присъди, въпреки че при всички проверки на МБАЛ Благоевград не е констатирано нарушение и няма административен акт срещу него. Пандев обяви, че според него причина за уволнението е фактът, че министър Москов е станал защитник на частни интереси в болницата.

#БСП #Кристиан Вигенин #Вигенин #Благоевград #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"