Изкупната цена на млякото пада заради ембаргото да се изнася в Русия?

Изкупната цена на млякото пада заради ембаргото да се изнася в Русия?
A A+ A++ A

Има спекулация от страна на мандрите по отношение на изкупната цена на прясното мляко, която падна заради ембаргото да се изнася мляко и месо за Русия, обяви пред "Фокус" Румен Георгиев, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в област Пазарджик.

По думите му, ако се направи проверка колко мандри изнасят за Русия преди и след ембаргото, ще стане ясно, че това е било просто повод за свалянето на цената на млякото от страна на мандрите.

„Те използваха ембаргото за застраховка и за оправдание и оставиха животновъдите да плават по течението. Мандрите са прекият посредник между животновъдите и пазара за Русия, тъй като никой обикновен стопанин не може да пробие на международния пазар. Всичко това убива желанието на фермерите да се занимават с животновъдство“, каза още Георгиев.

Той  уточни, че не е логично един литър мляко в търговската мрежа, което е претърпяло различен вид обработка, да струва 2 лв, а един литър чисто натурално мляко от крави, пасли от планинските пасища, да е 30 ст.

#мляко #прясно мляко #крави #цена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"