Камионът, катастрофирал край Върбица, никога не е минавал технически преглед

Камионът, катастрофирал край Върбица, никога не е минавал технически преглед
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Камионът с работници, който се преобърна край Върбица, никога не е минавал през технически прегледи. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от БНР.

При инцидента загина една жена, а двайсет души бяха ранени.

„Този автомобил никога не е минавал технически преглед. Единствено има първоначална регистрация в КАТ и от там нататък този автомобил не е съществувал в регистрите на нашата държава. Съмнявам се дори, че са плащани данъците и таксите за него“, посочи Московски.

В същото време прокурор Румен Рачев от окръжната прокуратура в Шумен, под чието наблюдение е разследването, заяви, че се проверява версията за отказалите спирачки.

Общината поема погребението на 56-годишната жена, която загина на място при катастрофата във Върбишкия проход.
Друга жена остава в кома в Шуменската болница. С  пари от кметството са  купени лекарства и за другите пострадали берачи на див чесън.  Заместник-кметът  на Върбица Борислав Георгиев коментира, че от години сезонната работа е единствената възможност за прехрана на повечето хора в района.

На 4 април камионът се блъсна в крайпътната мантинела и надвисна над стръмно дере във Върбишкия проход. Шофьорът загубил контрол при спускане в гористата местност с голям наклон и се ударил в предпазната мантинела. 25 души пострадаха след инцидента. Трима са прегледани на място и освободени. В шуменската болница са закарани 21 души - 14 жени и 6 мъже.

Състоянието на останалите пострадали е стабилизирано. На 50-годишната Янка, която е приета в безсъзнание, е направена операция на мозъка. Тя е на изкуствена вентилация. Жената е и с белодробна травма.

#Върбица #камион #технически преглед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »