Компенсираме отлива на руснаци с туристи от Балканите

Туризъм | 10 април 2015, петък / 18:22| Показвания:Снимка: БГНЕС

Председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин прикани всички наши сънародници, които искат да инвестират в икономиката ни, да останат да почиват в България. 

По думите му, ще бъде направено всичко възможно, за да бъде оправдано доверието на българските туристи и те да бъдат доволни.

Във връзка с предстоящия летен сезон в интервю за „Фокус” Рагин коментира, че има отлив на руснаци.

„За сега проблемът е с рускоговорящите туристи, но се опитваме да го компенсираме с туристи от Балканите, Централна Европа, както и с посетители от Латвия, Литва и Естония. Германския пазар има резерви, но в момента има една немска телевизия, която иска среща с нас, за да направи позитивна реклама на България”, посочи Благой Рагин.

Той изрази надежда, че ще намерят сили и ресурси, за да компенсират големите загуби, които ще бъдат реализирани от липсата на рускоговорящи туристи.

По думите му отливът ще се състои, защото има не само политически, а и финансов аспект на проблема.

„Рублата е обезценена. Украинската гривна също. Този пазар в момента е рисков, но в живота по някога се случват и такива моменти. Важното е да се търсят алтернативи”, каза председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.


Тагове: туризъм, летен сезон, руснаци, отлив

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси