На Възкресение празнуваме победата на живота над смъртта

На Възкресение празнуваме победата на живота над смъртта
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Празнувайки Светото Възкресение, празнуваме победата на живота над смъртта". Това заяви българският патриарх и софийски митрополит Неофит. Той пожела на всички много радост, благословени домашни преживявания, между най-близките и усилване на любовта и стремежа към съвършенство".

Негово оглави богослужението за Второто Възкресение в митрополитската катедрала на София „Св. Неделя". На пасха в днешния неделен ден, във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Второ Възкресение. Богослужението за Възкресението се нарича "второ", тъй като за втори път след полунощ звучи евангелският текст, благовестящ за възкръсналия Христос. На това тържествено богослужение евангелието се повтаря на различни езици, като смисълът е словото Божие и вестта за възкръсналия Христос да достигнат до всички народи и до цялото човечество.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит пръв прочете евангелския текст на църковнославянски език. След това евангелското четиво прозвуча на гръцки, френски, руски, румънски, латински, английски, немски, иврит и на български език.

"В дните на най-голямото тържество на нашата вяра, на светлината над тъмнината, нека усилим още повече нашите молитви. Пожелавам на всички обединение във вярата", обърна се още патриархът към миряните.

#Христос воскресе #миряни #възкресение #патриарх Неофит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"