Лиляна Павлова: Строежът в къмпинг Юг не е на морския бряг

Лиляна Павлова: Строежът в къмпинг Юг не е на морския бряг
Снимка: Да запазим Корал!
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е изпратила проверки на ДНСК и кадастъра и да направят заснемане на строителните работи на територията на къмпинг Юг.

"Самосезирахме се по отношение на казуса за строителството на къмпинг Юг", заяви министър Павлова.

Тя обясни, че имотът, върху който се строи, е частен терен на фирмата Фаворит АД, на територията на къмпинг Юг, която се намира в Община Царево, за която има одобрен устройствен план още през 2004 г.

"Строежът не е на морския плаж. Това са строежи от категория 5, има разрешение от архитекта на общината за строеж. На 30 декември 2013 г. съдът постановява, че разрешенията за строеж са законосъобразни, защото ДНСК не е компетентен орган да се изказва за оценка на околната среда"", категорична бе Павлова.

Едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие беше залято с бетон в седмицата преди Великден. Къмпинг Юг в северната част на залива Корал стана жертва на проекта на инвеститора „Фаворит”, който има издадено разрешително от община Царево за изграждането на вилно селище от 16 къщи с площ над 1200 кв. м., алармираха от природозащитната група "Да запазим Корал!"

Кметът на Царево заяви, че строителството на вилното селище от 16 къщи в северната част на Корал е законно. Има решение на Бургаския административен съд, с което е отменена заповедта на ДНСК-Бургас за отмяна на разрешението за строеж. То е издадено на 30 декември 2013 г. от съдия Станимир Христов.

„Общината трябва да спазва закона, въпреки внушенията, че море и бетон - това е страшен скандал“, коментира Георги Лапчев.

#Лиляна Павлова #Павлова #Царево #Корал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"