Държавата рекламира ОП в радиа за над 1 млн. лв.

Държавата рекламира ОП в радиа за над 1 млн. лв.
Божидар Лукарски и Бойко Борисов на конференция "Да, на българската икономика". БГНЕС
A A+ A++ A

Три договора за радио реклама в три частни радиа на обща стойност 1 018 205 лв., с ДДС, е сключил в рамките на една седмица (21-27 март 2015 г.) министърът на икономиката Божидар Лукарски. Това става ясно от справка на Централното координационно звено в администрацията на МС, публикувана по разпореждане на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев.

С контрактите ще се популяризира дейностите по Оперативна програма "Конкурентоспособност".

За петте месеца откакто е министър, Лукарски е сключил общо осем договора (пет с телевизии и три с радиостанции) на обща стойност 2,7 млн.лв., с ДДС.

Шест договора на обща стойност 520 650 лв., с ДДС, е подписала само през март месец министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Сключените договори са с три телевизии и три радиостанции, става ясно още от справката, публикувана на Единния информационен портал на структурните фондове на ЕС. Договорите са за  популяризиране на дейностите по Оперативна програма "Околна среда".

Четири договора (два с телевизии и два с радиа) за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони е сключила и министърът на земеделието Десислава Танева през март. Общата им стойност е 252 000 лв., с ДДС.

Останалите министри, които управляват европейски пари, не са сключвали нови договори за реклама през март. Продължават плащанията по стари договори, сключени в началото на мандата на това правителство, както и на предходните два кабинета.

Запазва се тенденцията парите за популяризиране на европейските фондове да се предоставят директно на телевизии и радиа, за което не се изисква конкурс.

#правителство #Томислав Дончев #радио #Оперативна програма #реклама #Лукарски #Божидар Лукарски #Ивелина Василева #Десислава Танева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »