Обявиха за невинен единствения обвинен по аферата "Костинброд"

Обявиха за невинен единствения обвинен по аферата "Костинброд"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единственият обвинен за аферата "Костинброд" - бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков бе оправдан на първа инстанция. Той отговаря пред Темида за престъпление по служба. По време на пледоариите държавното обвинение поиска двегодишна условна присъда за Желязков по делото за 350-те хиляди надпечатани бюлетини, открити в печатницата „Мултипринт".

Според прокуратурата Желязков не е изпълнил служебните си задължения и в резултат на това настъпили обществено опасни последици. Прокурорите твърдят, че Росен Желязков не е командировал на място служители, които да следят процеса по изготвянето на бюлетините в Костинброд.

От своя страна защитата на Желязков обясни, че главният секретар на Министерския съвет няма задължение да осъществява ежедневен контрол върху всеки един служител от администрацията на ведомството.

Самият Желязков обяви, че не се счита за виновен и настоя за оправдателна присъда. Той е категоричен, че не е имало нарушение в нито един етап от изпълнението на договора за отпечатването на костинбродските бюлетини.

Бившият главен секретар на Министерския съвет акцентира върху това, че в печатницата „Мултипринт" е трябвало да се съхранява технологичният брак при строг режим на достъпа. Въпросните бракувани бюлетини не са били негодни, а точно обратното. След допълнителна обработка е можело да бъдат използвани за гласуване.

Припомняме, според обвинението Желязков не беше изпълнил служебните си задължения и в резултат на това са настъпили обществено опасни последици. Прокурорите твърдят, че Росен Желязков не е командировал на място служители, които да следят процеса по изготвянето на бюлетините в Костинброд.

#Росен Желязков #Костинброд #бюлетини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"