Взривовете в Иганово са дело на внедрен човек

Взривовете в Иганово са дело на внедрен човек
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двата взрива в складовете с боеприпаси в Иганово са дело на вътрешен човек, смятат разследващи, които търсят извършителя, съобщава "24 часа".

Версията, по която работи следствието е, че става въпрос за внедрен човек, който се е възползвал от пробойните в охраната и е действал хладнокръвно.

“Той е подхвърлил експлозива, а след това го е задействал дистанционно”, казва дългогодишен експерт на ВМЗ.

Може да се окаже, че взривовете са терористичен акт, подготвян продължително. Изпълнението на поръчката е била улеснена от слабата ведомствена охрана.

Преди дни прокуратурата оповести фрапиращи нарушения при опазването на секретния обект. Охранителите са оголвали зоната по за 20 минути, преди да застъпи следващата смяна. И тъкмо тогава лумваха пожарите. За щастие - без човешки жертви. “Ще има и трети взрив, но този път с фатални последици”, категорични са оръжейници.

“Няма човек в Иганово, който да не е убеден, че това е умишлено”, казва кметът на селото Стефан Данчев. При всяко позвъняване на телефона той изтръпва да не би пак да става нещо в складовете.

От няколко дни районът се охранява от жандармерия и полиция, разставена по всички възможни точки. В момента там действат сапьори и разследващи. 800-те работници са разпратени в цеховете на ВМЗ - Сопот.

Прокуратурата се натъкна на ужасяващи нарушения. Край складовете с бомби свободно са пасели коне, а стопанинът им е влизал дори без пропуск.

Хората в сопотското село смятат, че двата палежа на 21 март и на 14 април са провокирани от частни икономически интереси. Тази версия пръв застъпи Димитър Атанасов, синдикалист на “Подкрепа” във ВМЗ - Сопот.

#Иганово #взрив #ВМЗ - Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"