Тръгна проверка в пловдивско училище заради сигнал за сексуален тормоз над ученици

Тръгна проверка в пловдивско училище заради сигнал за сексуален тормоз над ученици
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В ОУ „Захари Стоянов“ в Пловдив се извършва проверка по сигнал за сексуален тормоз над ученици. Служители на районния инспекторат по образование и Агенцията за закрила на детето ще разследват дали двама учители са извършвали непристойни действия спрямо децата.

Три сигнала от родители са постъпили на 21 март. Родители на ученици обвиняват в сексуален и физически тормоз двама от преподавателите и са започнали подписка с искане за тяхното отстраняване, както и на директора на училището Елена Щерева, съобщава БНТ.

Според разкази на потърпевши момичета учителят по физическо възпитание Здравко Караджов често отправял нецензурни думи към тях, а техни съученички били опипвани по краката. Другият обвинен е началният учител Ангел Теменугов, който посягал на по-буйните деца.

Двамата учители отхвърлят обвиненията. Караджов, който работи в училището 27 години, смята, че се търси смяна на ръководството на заведението.

„Искат смяна на ръководството и използват някои колеги, но с мен и Теменугов вече чашата преля. Долна манипулация от майките, нещата са изопачени“, смята учителят.

Не всички родители обаче са на мнение, че Караджов е извършил нарушение. Според някои той е един от любимите преподаватели на децата.

„Във връзка с публикации в медиите за упражнено физическо насилие над шестокласнички от ОУ „Захари Стоянов“ Държавната агенция за закрила на детето ще се самосезира. Едно такова обвинение се доказва много трудно след разговор с децата насаме, да се говори с родители, учители, да се провери как се е действало, дали е имало други сигнали“, обясни Мариана Стоянова, главен инспектор в отдел Закрила на детето към АЗД Пловдив.
Директорът на училището Елена Щерева каза, че при нея не са постъпвали оплаквания или сигнали за нарушения.
Резултатът от проверката в училището трябва да приключи до две седмици.

#сигнал #сексуален тормоз #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »