Математическите гимназии ще имат прием от пети клас, хуманитарните - не

Математическите  гимназии ще имат прием от пети клас,  хуманитарните - не
Софийска математическа гимназия
A A+ A++ A

Прием от пети клас ще имат математическите и природо-математическите гимназии, а езиковите и хуманитарните гимназии няма да имат такъв прием. Това съобщи след извънредното тридневно заседание на парламентарната комисия по образование и наука Бойка Маринска, член на комисията от Реформаторския блок.

Членовете на комисията са взели това решение с пълно единодушие.

"След инфарктното редовно заседание на комисията в сряда, когато депутатите отхвърлиха предложението на Милена Дамянова и други народни представители математическите и природо-математическите гимназии да осъществяват прием от пети клас, на извънредното си заседание през почивните дни Комисията е прегласувала решението си. Всички до един бяха категорични, че ранният прием в областта на математиката и природните науки е утвърдена добра практика и на нея се дължат в голяма степен успехите на младите българи на международните състезания. Отваря им и пътя към световната наука", коментира Бойка Маринска.

Тя добави, че езиковите и хуманитарните гимназии няма да имат ранен прием, каквото е било предложението на някои от депутатите.

#гимназии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници