Ансамбълът ни по художествена гимнастика за девойки с нов медал

Ансамбълът ни по художествена гимнастика за девойки с нов медал
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика за девойки грабна бронза на финала на европейското първенство в Минск (Беларус). Грациите ни изиграха страхотно съчетанието си с пет топки и получиха оценка от 16.166 точки, което им отреди третото място. Отборът е в състав Мадлен Сергеева, Мадлен Радуканова, Станиела Йовчева, Теодора Александрова и Вивиан Черноокова със старши треньор Силвия Стойнева и помощник Валентина Симеонова. Европейски шампион стана Беларус със 16.733 точки, пред Русия с 16.600 точки. Вчера България завърши на седмо място в многобоя.

Европейското първенство завършва в неделя с финалите на отделните уреди при жените. Българките гимнастички Мария Матева и Невяна Владинова останаха извън финалите, а България завърши на 10-о място в отборната надпревара. Шампион стана съставът на Русия.

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира в профила си във "Фейсбук" представянето на двете грации в отборната състезание:

"След тежкия старт на Невяна и Мария, момичетата успяха да излязат от шока и изиграха своите съчетания добре. Неви показа изключителен дух и желание да се реабилитира след грубата си грешка вчера и успя. Мария след тоталния срив на обръч, днес беше по-колеблива и не можа да покаже новите си композиции така, както може. Двете момичета показаха израстване, възможности и сили да са част от елита. Предстои много работа и усъвършенстване на композициите. Необходим е верен анализ, за да успеем да постигнем целите си за тази година, а именно - върхова форма на световното първенство в Германия и две квоти за олимпийските игри в Рио! Вяра, сили, любов и ще се получи!"

#художествена гимнастика #Илиана Раева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"