Поставиха ПОС терминали в над 20 детски градини

Поставиха ПОС терминали в над 20 детски градини
A A+ A++ A

Столичната община постави ПОС терминали в 21 детски градини и ясли, съвместно с Общинска банка, съобщи заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов.

Родителите на над 7 хиляди деца ще могат да заплащат месечните такси чрез електронните устройства. Ако има интерес, имаме готовност да започнем разработката за

приложение за заплащане онлайн към детските градини

информира Барбалов, цитиран от сайта на БТА.

Той припомни, че от днес на страницата на Националната агенция за приходите (НАП) могат да се извършват справки за задълженията към по-голямата част от общините в страната, включително и към Столичната община. Информацията, която се посочва на сайта на НАП е актуална към предишния ден. Заплащането на задължения днес, става видно на страницата утре, обясни заместник-кметът.

Той каза още, че в момента е в ход избор на фирма, която ще изготви

електронен регистър на обществените поръчки на Столичната община

Всички фирми и граждани ще могат да следят обществените поръчки и договорите на общината. Приложението ще повиши и ефективността на работата на общината, посочи Барбалов.

Той съобщи, че към 30 април са разплатени 123 млн. лв. към бизнеса по Капиталовата програма на Столичната община, която е 725,9 млн. лв.

Почти 17 на сто е извършената дейност по програмата, отбеляза Барбалов. По думите му собствените приходи на общината към 30 април са 228,4 млн.лв., което е 43 процента от годишния план. Това е с 13,8 млн.лв. повече от същия период на миналата година.

Само на 30 април приходът от платени местни данъци и такси е над 11 млн.лв., каза още заместник-кметът.

#детски градини #ясли #община #банка #ПОС терминал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници