Без резултат от лидерската среща, Груевски няма да подаде оставка

Без резултат от лидерската среща, Груевски няма да подаде оставка
Никола Груевски Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Срещата на лидерите в съседна Република Македония приключи без резултат. Причината е, че участниците - премиерът и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, на СДСМ Зоран Заев, на ДСИ Али Ахмети и на ДПА Мендух Тачи, останаха на своите позиции и не бе намерен нито един компромисен вариант за излизане от политическата криза, съобщи "Вечер".

"Днес доказахме, че ние спазваме демократичните принципи. Разбрахме се за рамката, в която да продължат преговорите. Ние не отстъпихме от нашите искания, които са оправдани", коментира след срещата Заев и призова мирните протести да продължат.

"Ние сме готови за преговори, но в момента е много трудно да се каже дали разговорите бяха успешни или не. На избори народът решава кой да бъде премиер и кой в опозиция", коментира премиерът Никола Груевски като даде да се разбере, че няма да подаде оставка.

Наблюдатели на разговорите бяха посланикът на САЩ в Македония Джес Бейли и ръководителят на мисията на ЕС в Македония Аиво Орав.

Лидерите се договориха в понеделник да се срещнат отново и до тогава всички ще работят върху документ за постигане на споразумение.

#Македония #Никола Груевски #Зоран Заев #Али Ахмети #Мендух Тачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници