Депутатите питат, премиерът и 9 министри отговарят

Депутатите питат, премиерът и 9 министри отговарят
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите ще задават въпроси на премиера Бойко Борисов и деветима министри. Това ще се случи по време на  редовния петъчен парламентарен контрол.

Борисов ще отговаря на два въпроса, отправени му съответно от Мая Манолова и Волен Сидеров. Социалистката ще разпита премиера за политиката на правителството, заявена в Програмната декларация и управленската програма, за „провеждане на реформи в ключови социални системи”, а лидерът на „Атака” ще се интересува от позицията на България във връзка с наложените от ЕС санкции спрямо Руската федерация.

Министърът на туризма Николина Ангелкова също ще е сред застаналите на банката, за да отговаря на питания. Общо три депутатски въпроса има към нея за летния туристически сезон. На пет въпроса ще отговаря министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Към министъра на здравеопазването Петър Москов ще бъдат зададени 13 въпроса, сред които за проблемите в спешната помощ, за работните заплати, за заплащането на болничната помощ и др. На 10 въпроса пък ще отговаря министърът на образованието Тодор Танев, сред тях за стратегията за висше образование, за Закона за професионалното образование и обучение, за агресията в училище.

На въпроси на депутатите ще отговарят и министрите Красен Кралев - на спорта, Ивайло Московски - на транспорта, Христо Иванов - на правосъдието, Владислав Горанов - на финансите и Вежди Рашидов - на културата.

#Бойко Борисов #въпроси #депутати #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"