За Местан Реформаторите са "деформатори"

За Местан Реформаторите са "деформатори"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Езикът на омразата се слуша всеки ден от трибуната на Народното събрание и този начин на говорене вече се споделя не само от националистическите партии, но и от така наречения Реформаторски блок, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в местността Демир баба теке, край Исперих в събота.

Той изрази своето съмнение във възможностите на реформаторите за промени в страната и ги нарече "деформатори".

"И сега излизат с една нова законодателна инициатива. Опитват се да ни сплашат. Ако до днес за две-три думи, казани на съкровения ни майчин език, мене ще ме глобяват с 2 000 лева по предложение на Патриотичния фронт вече няма да плащам само солените глоби. Ще лежа в затвора от 3 до 6 години. Кого плашат? Ние не се боим от несправедливия закон. Боим се от справедливия закон, почитаме го и го спазваме. За това, дори да приемат този закон ние имаме огромната маса, огромната армия толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов", категоричен бе лидерът на ДПС.

Стотици от Турция, Румъния, Македония и Гърция се събраха на традиционния митинг-събор в местността „Демир баба теке" край Исперих. Събирането е посветено на 26-годишнината от мирните протести за права и свободи и в памет на 11-те загинали от Лудогорието по време на майските събития през 1989 година.

Сред официалните гости бе посланикът на Република Турция у нас Сюлейман Гьокче, както и цялото ръководство на Движението за права и свободи.

#Лютви Местан #ДПС #Исперих #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"