Версия: Обирджийте в Айтос искали да задигнат много повече пари

Версия: Обирджийте в Айтос искали да задигнат много повече пари
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Обирджиитем който извършиха въоръжен грабеж в клон на банка в Айтос, са искали да задигнат много повече пари, но нещо ги е възпрепятствало. Това мнение изрази експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков. По информация на Нова телевизия апапшите са успели да задигнат  между 30 000 и 40 000 евро, но официално от трезора все още не посочват конкретна сума.

Вчера (19 май) двама мотористи нахлуха в банката, започнаха да стрелят и взеха всички налични пари.

"Залогът трябва да е много по-висок, за да използваш такива средства, включително и да си позволиш да стреляш. Това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. При определени условия това може да се превърне в заложническа криза и недай си Боже - в трагедия със загуба на човешки живот”, смята Велков.

По думите му тези хора са имали достатъчно информация за наличието на сумата в брой, която не е толкова обичайна за малки банкови клонове в такива градове. „Тяхната цел е била много по-голяма, но нещо не е сработило”, поясни още експертът.

Според него служителите и охранителната фирма са реагирали както трябва. „В един модерен клон не се държат много пари и това е тенденцията в света. Най-високо стои сигурността на служителите и клиентите”, коментира от своя страна шефът на банката Левон Хампарцумян.

Той допълни, че предстои ревизия, за да стане ясна точната сума, която е открадната.

#Айтос #банка #грабеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"