Във Фейсбук: Българите питат, американският посланик Марси Рийс отговаря

Във Фейсбук: Българите питат, американският посланик Марси Рийс отговаря
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки българи се решиха да зададат въпрос на американския посланик у нас Марси Рийс. Инициативата се провежда във Фейсбук страницата на посолството у нас. В сряда по обяд бе публикуван призив желаещите да споделят въпросите си към дипломата. Срокът за задаване на питанията е до петък, а отговорите се очакват в понеделник.

За няколко часа десетки българи се възползваха от възможността да се обърнат лично към Марси Рийс, като повечето въпроси бяха свързани с отпадането на визите за САЩ за български граждани. Сред коментарите има и такива, в които гражданите директно заявяват, че очакват отпадането на визите, "за да заминат да живеят в САЩ".

Другата група въпроси се отнася за външната политика на САЩ. Нашите сънародници се интересуват от позицията на американската дипломация за случващото се в Македония. Не липсват призиви за предоставяне на помощ от САЩ за "озаптяване" на хибридната война, която Русия води към България. В същото време има и призиви САЩ да закрият военните си бази в България и да не се месят в "нашите, чисто български работи".

Има няколко въпроса, отнасящи се до очакванията на американската дипломация за съдебната реформа в България, развитието и финансирането на неправителствени организации, наличието на паметник на американските пилоти, участвали във Втората Световна война в София, причините за намалението на цената на петрола на международните пазари и дори – кой уби Кенеди?

Постингът, приканващ българите да направят "виртуално" интервю с американския посланик в София, е "спонсориран". Това ще даде възможност призивът да достигне до по-широк кръг потребители на социалната мрежа у нас, включително и до тези, които не са сред близо 30 000 наши сънародници, които са "харесали" страницата на посолството.
През септември месец се навършват три години от началото на мандата на Марси Рийс като посланик на САЩ у нас.

#посолство #въпроси #Марси Рийс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"