150 нелегални имигранти са заловени при операцията на МВР и ДАНС

150 нелегални имигранти са заловени при операцията на МВР и ДАНС
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нелегалните емигранти задържани при вчерашната (20 май) акция на Държавна агенция "Национална сигурност", Дирекция "Миграция", Жандармерията и полицията са 150 души, съобщава БНР. При операцията бе отцепен района около „Лъвов мост” и „Женския пазар” в София за около два часа.

От задържаните бежанци 69 са от Афганистан. Всички са нямали документи за легално пребиваване у нас. Агентите на ДАНС разследват начина, по който мигрантите са докарани до столицата.

В същото време от МВР признават, че трафиканти карат бежанци предимно нощем и ги оставят на входа на града в района на автомагистрала "Тракия".

По повод акцията вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че се работи по всички линии срещу трафик на хора.
„Работим вътре в страната и по границата. Поздравявам колегите за вчерашната спецакция, за да може да овладеем и неутрализираме трафикантските мрежи, които се организират много бързо“, заяви Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

Тя подчерта, че трафикантските мрежи са основна заплаха и са основният канал, по който тече увеличеният миграционен натиск. "Ако успеем да се справим с този проблем, ще облекчим голяма част от усилията си по охрана на границата. Законодателните предложения в сферата на миграционния натиск се подготвят", каза тя.

Вътрешният министър увери, че се работи активно по темата за преодоляване на всички предизвикателства, които има в момента пред националната ни сигурност и ситуацията в Европа.

#Румяна Бъчварова #Лъвов мост #акция #бежанци #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"