Икономическа полиция ще проверява кой е изнесъл информация за матурите

Икономическа полиция ще проверява кой е изнесъл информация за матурите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Икономическа полиция започва проверка в Министерство на образованието заради изтичане на информация за матурите, съобщиха от ведомството.

Заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева напълно изключва възможността човек от министерството да изнесе информация за матурите. Припомняме, че в деня на матурите стана ясно, че във Фейсбук е имало предупреждения за темата по БЕЛ от профил, наречен "Пейо Яворов", на служител от МОН.

"Министерството не продава матури", категорична бе Костова в сутрешния блок на Нова телевизия. Всички 10 000 души, които са ангажирани с наблюдение и контрол на матурите, гарантират равни условия за провеждане на изпитите от всички зрелостници, убедена е още тя.

Кастрева изключи и възможността матурата по български език и литература да бъде анулирана заради изтичане на отговорите. В интервю за "Дарик" тя беше категорична, че Министерството ще покаже пълна нетърпимост към търговията със знание. Тя уточни, че ведомството ще окаже пълно съдействие на разследващите органи, за да се разбере как са изтекли отговорите на Държавния зрелостен изпит.

„Много разчитам, че Министерството на вътрешните работи, на което ще окажем пълно съдействие, ще разкрие т.нар. схеми за продажба на верните отговори”, посочи още Кастрева.

#Министерство на образованието #Ваня Кастрева #матури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници