100 млн. долара начална цена за ранчото на Джако - "Невърленд" (СНИМКИ)

100 млн. долара начална цена за ранчото на Джако - "Невърленд" (СНИМКИ)
Невърленд
A A+ A++ A

Знаменитото ранчо "Невърленд" на Майкъл Джексън е обявено за продан на търг с начална цена 100 милиона долара.

Имотът на площ 2700 акра е разположен в американския щат Калифорния, на 64 км от гр. Санта Барбара. На територията му се намират 22 строежа, включително вила, железопътна линия, баскетболна площадка, тенискорт, кинозала с 50 места и сцена за спектакли на фокусници.

В ранчото някога е имало и атракционен парк, където са живели слон и орангутани. Имението е купено от покойния американски попидол през 1987 г. за 19,5 милиона долара. Той е живял в него повече от 15 години.

На доста по-скромна цена от от 3,9 млн. долара се продава и калифорнийската вила на Франк Синатра, проектирана лично от певеца. Тя се намира високо в калифорнийските планини, над долината Коашела. В нея има три спални, шест бани, площадка за хеликоптери, като освен основната постройка имотът разполага и с една къща за гости, отново с три спални.

Сред другите луксозни екстри са басейн, две сауни, игрище за тенис, открита камина, както и паркинг, на който могат да бъдат паркирани до 24 коли.

Синатра, който умира на 82 години през 1998 г., е живял във вилата през 70-те години. Той е притежавал още няколко имота в Манхатън и Палм спрингс, но въпреки това е прекарал 12 години от живота си в калифорнийския си дом. След като се отказва да живее там той дарява къщата си на университета Лойола Меримаунт, който я продава за 1,4 млн. долара през 1989 г. /ДД

 

#Франк Синатра #изпълнител #Майкъл Джексън #Джако #ранчо #търг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »