Едва 125 кандидат-студенти на изпита по немски в СУ

Едва 125 кандидат-студенти на изпита по немски в СУ
A A+ A++ A

Едва 125 са кандидат-студентите, подали заявления за явяване на днешния изпит по немски език в Софийския университет.

В 9:00 ч., в 243-та аудитория на ректората Антония Янкова от София изтегли вариант № 2 на тестa, който ще решават явилите се на изпита.

Доц. Милена Стефанова, заместник-ректор на СУ, поздрави кандидат-студентите и им пожела да се видят наесен като студенти в избраната от тях специалност.

Изпитът по немски език е писмен и е с времетраене четири астрономически часа. Състои от следните елементи: тест А и Б, с които се проверяват лексическите и граматическите знания; текст за четене с разбиране; съчинение, свързано тематично с текста за четене с разбиране (дължина 200-220 думи); превод от немски на български език (около 1500 знака).

Кандидат-студентите трябва да притежават задълбочени лексически познания и да владеят добре граматическия  материал.

Специалностите, за които могат да кандидатстват, са: Философия; Психология; Социология; Културология; Политология; Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Славянска филология; Балканистика; Френска филология; Португалска филология; Класическа филология; Унгарска филология; Новогръцка филология; Румънска филология; Тюркология; Арабистика; Иранистика; Китаистика; Японистика; Кореистика; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Предучилищна педагогика и чужд език; Начална училищна педагогика и чужд език; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Педагогика на масовата и художествената комуникация.

#Софийски университет #СУ #кандидат-студенти #изпит #немски език

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"