Нечовешки задръствания заради ремонта на "Цариградско шосе" (СНИМКИ)

Нечовешки задръствания заради ремонта на "Цариградско шосе" (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Нечовешки задръствания се образуваха днес в центъра на София заради започналия ремонт на бул. "Цариградско шосе".

Автобусите на градския транспорт се движат с минимум 20-минутно закъснение. Движението между паметника на Васил Левски и кръстовището пред Софийския университет е почти блокирано, а изнервени шофьори не спират да натискат клаксоните.

От днес ще бъде ремонтирано северното платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка от бул. "П. Яворов" до ул."Алфред Нобел". Заради ремонта пътните платна, водещи към центъра на София, са затворени. Движението е пренасочено двупосочно в южните платна на "Цариградско шосе" - посоката, която води от центъра към Околовръстния път.

В рамките на следващия месец ще се извършва рехабилитацията на участъка в близост до МВнР до района след моста на булеварда, който преминава над "Алея Яворов" и бул. "Михай Еминеску". Ще се направи цялостно преасфалтиране и ремонт на конструкцията на пътя.

Затворен е тунелът, който минава под "Цариградско шосе" и води към Телевизионната кула. Там ремонтът ще продължи около 15 дни, след което, отново с промяна в организацията на движението, трафикът в тази посока ще може да използва тунела.

Целият проект за ремонта на "Цариградско шосе" е на стойност 20 млн. лева, като в началото на септември трябва да приключи работата по основните пътни платна. Продължава работата по другите участъци, които вече са затворени.

#ремонт #Цариградско шосе #шосе #асфалт #трафик #задръстване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"