Заради ремонтите броят на пътниците в метрото се увеличи с 9000 души

Общество | 2 юни 2015, вторник / 16:46| Показвания:Снимка: forum.gtsofia.info

Броят на пътниците в метрото в София се е увеличил с 9 000 души само за ден, показва статистиката на Столичния метрополитен за 1 юни.

Започналите ремонти на някои възлови булеварди и улици в София свали хиляди столичани от колите им и ги насочи към много по-бързия и екологичен транспорт – метрото.

Само по линията, която обслужва кварталите „Младост” и „Дружба”, най-силно засегнати от ремонта на бул. „Цариградско шосе” ръстът на пътниците е с 3 800 души и то само за вчерашния ден.

Средният брой на пътниците в метрото е 325 000 на ден.

Ремонтът, който започна в понеделник, ще обхване участъка от надлеза над бул. "Алея Яворов" покрай хотел "Плиска" до моста на 4-ти км. Затворено за движение е северното пътно платно, в посока центъра на София. Движението ще се осъществява двупосочно в южните платна на "Цариградско шосе".

Цялата отсечка до 4-ти км ще бъде готова до 15 септември.

Съществена част от настоящия проект е подмяната на т.нар. еластична ограда (мантинела) с отговаряща на съвременните европейски нормативи. Новата ще бъде с много по-голяма носимост – така се повишава безопасността на движението и възможността да бъдат задържани и по-тежки превозни средства, движещи се с по-висока скорост.

Локалните платна и тротоарите също са част от проекта.


Тагове: метро, ремонти, Цариградско шосе

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси