Дронове се включват в борбата с преписвачите на изпити

Дронове се включват в борбата с преписвачите на изпити
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Борбата с преписвачите на изпити никога не е била лесна. Постоянно учениците измислят все нови и нови методи, за да измамят квесторите и по нечестен начин да минат препитването. С развитието на новите технологии обаче става все по-трудно да бъдат изловени измамниците.

На тазгодишните матури в България бяха предприети крути мерки имено срещу преписвачите. Мобилните телефони на учениците бяха събрани, а интернетът в училищата бе спрян. Въпреки това отново се заговори, че е имало преписвачи.

В чужбина обаче вече залагат на нови технологии и в борбата с измамниците на изпитите. В Китай например на кандидат-студентските изпити ще се използват дронове. Те ще засичат подозрителни сигнали от височина 500 метра над изпитните зали.
 
Целта на властите е да се преборят с кандидат-студентите, които използват устройства от арсенала на Джеймс Бонд, за да се представят успешно на изпитите.
 
Безпилотните апарати могат да определят с голяма прецизност мястото, откъдето се излъчва сигналът и го предават на квесторите.

#дронове #изпити #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »