Шофьорът сгазил 6-годишно момче в Панагюрище отива на съд

Шофьорът сгазил 6-годишно момче в Панагюрище отива на съд
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шофьорът сгазил 6-годишно момче в Панагюрище отива на съд. Цветан Пъков е обвинен в това, че на 14 април в Панагюрище, на ул."Павел Хаджисимеонов", при управление на лек автомобил "Ауди Q7" е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 6-годишния Петьо Петров Гевечанов, съобщиха от окръжна прокуратура.

В хода на разследването, което е проведено в рамките на законово регламентирания двумесечен срок, е установено, че обвиняемият е управлявал автомобила в населено място със скорост от 78 км/ч, като по този начин значително е превишил максимално допустимата скорост от 50 км/ч. Наред с това, Пъков не е изпълнил изискването на закона при приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, да намали скоростта, а при необходимост и да спре.

Настъпилото на 14 април ПТП, при което загина 6-годишният Петьо, е пряка последица от посочените нарушения на правилата за движение, допуснати от обвиняемия Цветан Пъков.

Окръжната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем Цветан Пъков за убийство по непредпазливост на 6-годишния Петьо Гевечанов. На 14 април в Панагюрище, Пъков умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата - управлявал е лек автомобил "Audi Q7" с превишена скорост в населено място и е блъснал движещия се с велосипед Петьо Гевечанов.

Обвиняемият Цветан Пъков е осъждан през 2012 година за опит за унищожаване на чуждо имущество и е наказван двадесет пъти по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата.

#Панагюрище #съд #обвиняем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »