Депутатите решиха: Надзорният съвет на НЗОК остава от 9 членове

Депутатите решиха: Надзорният съвет на НЗОК остава от 9 членове
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса ще продължи да се състои от девет души, вместо предлаганите от здравния министър Петър Москов единадесет. Това решиха депутатите при гласуването на окончателните текстове от Закона за здравното осигуряване.

По този начин предложените от здравното министерство промени няма да влязат в сила. Здравният министът Петър Москов и екипа му настояваха надзорът на НЗОК да се увеличи с двама души, които да бъдат представители на държавата.

От опозицията в лицето на БСП и ДПС се обявиха против тези промени. От ГЕРб също не гласуваха „За“. Предложението за отпадане на това предложение на Москов бе подкрепено от 111 депутати, сред които представители на всички групи с изключение на Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

При сегашната структура Надзорният съвет на НЗОК се състои от девет членове - един представител на представителните организации за защита правата на пациентите, двама представители на представителните организации на работниците и служителите, двама представители на представителните организации на работодателите и четири представители на държавата, един от които е изпълнителният директор на Националната агенция за приходите.

Предложението на Москов бе членовете да се увеличат на единадесет, като и двамата нови членове да са представители на държавата.

#НЗОК #предложение #промени #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »