Незаконно гето и в столичния квартал "Бенковски"

Незаконно гето и в столичния квартал "Бенковски"
Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

На територията на общински имот в столичния квартал "Бенковски" е изградено гето. Там не трябва да има живеещи, нито ток. Въпреки това има постройки, които се захранват с ток от близкия стълб.

Сигналът за незаконно пребиваващи е подаден от Евгения Каменова, брокер на недвижими имоти, която е трябвало да продаде нива в района. „Тази територия не е жилищна, не е и земеделска. Оказа се, че не мога да стигна до нивата, защото ме спряха”, разказва Каменова пред камерите Би Ти Ви.

Кметът на района Ивайло Панев заяви, че това място е необитаемо, няма постройки, няма и ток. При повторен разговор с кмета Панев се оказва, че това място има собственици, но не съвсем: „Там има 4-5 етнически българи, които имат документи за използване на земята от бившото ТКЗС и в известна степен са легитимни”, обяснява той. По думите на Панев, за да се узакони тази земя, трябва да се направи „една дълга процедура” и да се организира търг.

Кметът обясни, че това дали си плащат тока или не, не е в неговата компетенция. Собствениците на паянтовите постройки твърдят, че сметките се плащат.

Милачко Михайлов, собственик на част от постройките, разказва как е сключил сделката: „Закупих сградите на юнашко доверие и мъжка дума”. По думите му в тези постройки преди е имало ток, като е плащан редовно.

#гето #Бенковски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"