Москов пред ученици: Пушенето вреди на секса

Москов пред ученици: Пушенето вреди на секса
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тютюнопушенето ви прави по-слаби. Сега по-малките да си запушат ушите, но не мога да не кажа, че то вреди сериозно и на секса. То уврежда органите ви и ви прави по-малко активни.

Това заяви здравният министър Петър Москов пред ученици от 1 до 7 клас, съобщи Topnovini.bg. В четвъртък той взе участие в награждаването на ученически проекти, участвали в ежегодния конкурс на здравното министерство „Проектът на нашия клас - за живот без тютюнопушене“. Пред децата Москов призна, че е заклет пушач, но ги посъветва никога да не пропушват.

„Няма значение кой какво ви казва. Важното е вие сами да осъзнаете, че трябва да живеете здравословно. Може това, че не пушите да не ви прави най-известни в училище, но след години ще си дадете сметка, че другите около вас, които са пушили са развалини, а вие сте здрави“, каза още здравният министър.

В награждаването се включи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „Препоръчвам ви да спортувате. Ролята на децата е не само да не пушат, но и да обясняват на родителите си, които са пушачи, че това е вредно и не трябва да се прави. Както моята дъщеря ми обяснява, и аз се опитвам да пуша все по-рядко“, призова Кралев учениците.

#Петър Москов #пушене #ученици #Красен Кралев #спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »