Паркирането в Златни пясъци продължава да къса нервите на туристите

Паркирането в Златни пясъци продължава да къса нервите на туристите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Туристите в Златни пясъци продължават да имат проблеми с паркирането в курорта. Макар че след като случаят с умишленото криене на пътни знаци нашумя и порочната практика микробус да паркира пред тях бе прекратена, летуващите все още се чудят къде да оставят автомобилите си, съобщава Нова телевизия.

В писмо от дружеството „Златни пясъци” посочват: „Изпълнителят ТЕТ 61 ЕООД има задължение да изпълнява своята дейност в съответствие със закона и носи отговорност за това по общия ред”.

"Когато се установи нарушението, тогава се изготвя снимков материал, пише се констативен протокол за извършеното административно нарушение, автомобилът се репатрира и когато е на платформата, се уведомява районното полицейско управление”, обясни Младен Иванов от „Общински паркинги и синя зона”.

Основният съвет на специалистите е, ако смятате, че колата ви е била неправомерно репатрирана от територията на Златни пясъци или което и да е друго място, на момента искайте документ, описващ вашето нарушение. Това трябва да е акт от полицията – в него можете да впишете възражение и след това да го обжалвате в съда. Дали има кой да обясни това на чуждите туристи обаче, не е ясно.

От Златни пясъци посочват, че инфраструктурата за движение на превозни средства в курорта е тяхна собственост и законът им давал абсолютното право да я управляват. Иначе казано – репатриращата фирма продължава в същия дух, щом собственикът на алеите „Паркстрой – Златни пясъци” ООД е преценил така. Договорът им с фирма ТЕТ 61 бил между търговски субекти и касаел само техните взаимоотношения. Нищо, че касае и хиляди туристи всяко лято. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира, че е запозната с проблема на летовниците. Тя посочи, че след като е разбрала за сигнала, е посетила комплекса и е обиколила всички знаци. Обещана е промяна в транспортната схема и тя ще бъде съобразена съобразно нуждите на курорта и очакванията на туристите.

"Това, което виждам в репортажа в момента, ме озадачава и не кореспондира с разговорите, които водихме. Още веднага след предаването ще се свържа с представителите на дружеството, за да обяснят защо тази лоша практика в курорта продължава”, ангажира се министърът на туризма в ефира на Нова телевизия.

Тя коментира и летния туристически сезон. "Няма основание за апокалипсис и катастрофални картини по отношение на броя чуждестранни туристи този летен сезон у нас. Всички тези драматични прогнози за 60-70% спад не се оправдават. Спадът на руски и украински туристи е горе-долу между 10-15%, което е значително по-малко. Има данни за увеличен интерес от страна на немски и израелски летовници”, каза министърът.

По отношение на концесионерите на плажовете, Ангелкова посочи, че предстоят разговори. "Концесиите по плажовете са в правомощията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и колегите са се заели със случая. Имаме разговори от следващата година те да преминат към Министерството на туризма. Проучваме практиката в другите страни и какви са възможностите за това как да бъдат регулирани, за да бъдат полезни за туристите”, обясни Ангелкова.

#Златни пясъци #паркиране #Николина Ангелкова #туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »