Атина отрече да е приела предложенията на кредиторите

Атина отрече да е приела предложенията на кредиторите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Южната ни съседка не е приела предложенията на кредиторите. Това става ясно думите на източник от гръцкото правителство, цитиран от РИА Новости.

По-рано в. "Файненшъл Таймс" публикува информация, според която премиерът Алексис Ципрас е готов да се съгласи с предложенията на кредиторите на Гърция, но с незначителни промени

Според новата информация кабинетът на южната ни съседка е отправил до щаб-квартирата на кредиторите нови предложения заедно с обикновено придружително писмо от Алексис Ципрас.

"Ние изпратихме новите си предложения с доста поправки в текста, който ни беше даден от кредиторите. Направихме това с надеждата да стигнем до един взаимноизгоден компромис", казва източникът на руската агенция. Според него в новите предложения на гърците е залегнало да не се вдига данък добавена стойност, както и промяната в пазара на труда да бъде внесена в гръцкия парламент най-рано през есента на тази година.

Гърция не смята да прави приватизация на всички държавни предприятия, не е погледнато с добро око и на увеличаване на налозите върху определени стоки - мляко, сирене и хляб.

В същото време и германският канцлер Ангела Меркел коментира писмото на Ципрас. По думите й не може да става за никаква финансова помощ, оказвана на южноевропейската страна до неделя, когато гърците на референдум ще решат дали да приемат или не условията на международните кредитори.

"Дотогава няма да има и обсъждания за кризата", категорична бе тя. Меркел също допълни, че дори при евентуално излизане на Гърция от Еврозоната последиците за Европейския съюз няма да бъдат катастрофални. "Ние не очакваме катастрофа", каза тя в пленарната зала на Бундестага.  

 

#Гърция #предложение #Атина #кредитори #Алексис Ципрас #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"