След референдума в Гърция ще има споразумение, категоричен е Иван Гарелов

След референдума в Гърция ще има споразумение, категоричен е Иван Гарелов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Европейците успяха да променят смисъла на гласуването. Докато Ципрас искаше гърците да гласуват "против", европейците ги убедиха, а и гърците се уплашиха от затварянето на банките. Затова голяма част от гърците вероятно ще гласуват "за" оставане в Еврозоната." Това заяви журналистът Иван Гарелов по отношение на кризата в Гърция в сутрешния блок на Нова телевизия в петък. 

Той е на мнение, че споразумение ще има, няма да има излизане на Гърция от Еврозоната. "Ако има излизане, ще има пробойна", категоричен бе той.

По думите му, гърците са прави да искат отстъпки, но преговорите са вече изцяло политически. 

"Голяма заблуда е, че гърците живеят на чужд гръб, пък ние се мъчим. Много бързо забравихме как получавахме даром много неща в Съветския съюз. Малките народи често не мислят за тегобите на големите", добави още Иван Гарелов. 

Що се отнася до дълга на южната ни съседка, единственото решение е отсрочване през годините, заяви журналистът. 

"В преговорите с кредиторите и двете страни е имало за какво да отстъпят и вероятно са отстъпили, не знаем всичко. Вторачването на политическата цел при отстъпката на партньорите от кредиторите, може да доведе до искания за отстъпки и от "Подемос" - испанската СИРИЗА. Капитализмът затова е жизнен, ако се променя - това е за добро", заключи Гарелов. 

#Гърция #Иван Гарелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »