Kаролев: Ципрас иска или не иска ще трябва да прави реформи

Kаролев: Ципрас иска или не иска ще трябва да прави реформи
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

  „Ципрас иска или не иска ще трябва да прави реформи”. Това заяви икономистът Владимир Каролев в ефира на Нова телевизия. Тй коментира още ситуацията в южната ни съседка, като посочи, че не може вечно да харчиш пари, които не си изкарал”. Икономистът обаче прогнозира предсрочни избори в Гърция.

„Нищо странно не се е случило в Гърция, с „не” гласуваха пенсионерите, военните, работещите в държавната администрация”, смята още Каролев. Той посочи още, че проблемът с Гърция е много ясен. "Точно 25 години всяка година гръцкото правителство е на дефицит, което означава, че плаща повече отколкото събира от данъци”, каза още той.

От своя страна математикът Михаил Константинов смята, че банковата система на Гърция не функционира нормално. "Те чувстват недостиг на стоки, след три дни ще бъде страшно”, посочи още той.

Журналистът Слави Ангелов също е на мнение, че "нищо добро не чака гърците".

„Гърците имат 25 % спад на икономиката, така че нищо добро не ги очаква. И според мен ще се стигне до смяна на правителството. Смятам, че ще се стигне до споразумение, но просто трябва да се направят компромиси от всички”, отбеляза Ангелов.

#Владимир Каролев #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"