Дейселблум прекъсна заседанието на еврогрупата заради спор

Дейселблум прекъсна заседанието на еврогрупата заради спор
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на еврогрупата Йерун Дейселблум е бил принуден да прекъсне заседанието й заради спор между финансовия министър на Германия Волфганг Шойбле и президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

Когато Драги е започнал да говори за гръцкия проблем, Шойбле го е прекъснал с думите: „Не губете време за глупости“. За да свали напрежението, Дейселблум е обявил прекъсване на заседанието, предаде РИА Новости, цитирана от Фокус.

Срещата на финансовите министри на 19-те бе подновена днес, след като до 1.00 часа през нощта те не успяха да постигнат споразумение за нов спасителен план за Гърция.

Словашкият финансов министър Петер Казимир пък заяви, че днес не може да има споразумение относно новата помощ за Гърция по време на срещата на финансовите министри от еврозоната.

Той призова властите в Атина "незабавно да започнат обещаните реформи".

"Днес не е възможно да се постигне споразумение", каза той преди началото на срещата на еврогрупата, която бе прекъсната късно снощи. "Единственото нещо, което може да направим е да направим препоръки към държавните ръководители. Това е всичко. Липсата на доверие е толкова голяма, че е невъзможно постигането на договор", подчерта още словашкият министър.

На въпроса какво трябва да направи гръцкото правителство за да бъде възстановено доверието той отговори: "много бързо да извърши реформите".

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отмени насрочената за днес среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС. 

#еврогрупа #заседание #спор #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"