Еврогрупата поиска Гърция да приеме нови закони

Еврогрупата поиска Гърция  да приеме нови закони
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Еврогрупата изготви план за оказване на финансова помощ на Гърция, но той трябва да бъде утвърден от срещата на лидерите от Еврозоната в неделя, заяви финансовият министър на Финландия Александър Стуб.

По думите му срещата на еврогрупата в Брюксел е приключила с напредък.

"Изминахме дълъг път, но много важни въпроси остават открити", каза председателят на Еврозоната Йерун Дейселблум. Той посочи, че са подготвили текст с предложение за срещата. По думите му са останали няколко нерешени въпроса, по които трябва да се произнесат държавните и правителствени глави.

"Набелязахме план за помощ на Гърция, много амбициозен проект, който трябва да бъде потвърден на срещата на високо равнище. Той включва първо

закони, които Гърция трябва да приеме до 14 юли.

На второ място са условията и предварителните действия, които Гърция трябва да предприеме. На трето място съгласувахме четири направления за реформи, включително данъчни въпроси приватизация и други. Всички те трябва да бъдат приети от правителството и парламента на Гърция", каза финансовият министър на Финландия Александър Стуб, предаде БТА.

Министърът на финансите на Люксембург подчерта, че на масата на преговорите на срещата на високо равнище на еврозоната остават и двата варианта за решение за Гърция - както запазване на страната в еврозоната и предоставянето на помощ, така и изход от еврозоната и дефолт.

Евентуалната нова спасителна програма за Гърция е оценена на 82-86 милиарда евро. Това пише във финалния документ от заседанието на Еврогрупата в Брюксел днес, който бе предаден на държавните и правителствените ръководители на страните от еврозоната, предаде Франс прес.

В Брюксел започна срещата на правителствените ръководители от 19-те страни членки на Еврозоната.

 

#Гърция #реформи #закони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"