Трето поръчково убийство в София за 15 дни

Трето поръчково убийство в София за 15 дни
Убитият Лазов „има регистрации в полицията за използване на фалшиви документи“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трето поръчково убийство бе регистрирано в София в рамките на само 15 дни, след като 53-годишният Васил Лазов беше застрелян в около 13.40 часа в понеделник, 9 април, пред автомобила си на ул. „Бяла Ружа" 6.

Разстреляният в София в понеделник Васил Лазов е собственик на фирма, която се занимавала с посредническа и консултантска дейност, производство и търговия със стоки и услуги.

Справка в информационно-правните регистри показва, че бизнесменът е имал две фирми. Първата " Железния - Васил Лазов ЕТ" е прекратила дейността си.

Втората се казва "Железния ЕООД". Тя се занимава с посредническа и консултантска дейност, производство и търговия със стоки и услуги, транспортна и спедиторска дейност, строеж и обзавеждане на недвижими имоти, хотелиерство и ресторантьорство и др.

Сигналът за разстрела е подаден минути след това от момиче, което видяло трупа.

Малко след убийството шефът на СДВР Валери Йорданов заяви: „Това, което е известно към момента е, че е имал офис за извършване на застраховки за автомобили, нищо повече".

Лазов е бил регистриран три пъти от Икономическа полиция за изготвяне на фалшиви документи от 2002 г. Имал е и присъда за подкуп от преди 1989 година. По случая работи Сектор „Престъпления против личността“ и криминалисти от VІ РПУ, съобщиха от МВР.

По думите на достоверен дпоред bTV източник, като физическо лице Лазов има сключени десетки договори с различни хора за ипотеки на имоти. На името на фирмата му също има подобни договори.

„Самият му бизнес не предполага такова агресивно поведение,” каза още шефът на СДВР.

Покрай промените в закона за дейността на брокерите на недвижими имоти, преди няколко дни по ирония на съдбата Васил Лазов се оплака пред bTV от лошо обслужване от посредниците в сделка с парцел в столичния квартал „Люлин”.

Убийството стана по-малко от седмица след като в София показно бе разстрелян благоевградският бизнесмен Йордан Динов, чиято екзекуция пък бе предшествана от физическото отстраняване на Кирил Кирилов – Шкафа, подсъдим по делото „Наглите".

#фалшиви документи #бизнесмен #Васил Лазов #убийство #поръчково убийство #Кирил Кирилов #Шкафа #Йордан Динев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"