ДПС няма да участва в избора на гуверньор, напусна пленарна зала

ДПС няма да участва в избора на гуверньор, напусна пленарна зала
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС няма да подкрепи нито един кандидат за управител на БНБ, който няма доблестта да обяви и екипа си от подуправители.

"Всеки кандидат за управител на БНБ трябва да каже в какъв екип от подуправители ще управлява банката в следващия мандат", каза Местан и допълни, че екипът, с който възнамерява да управлява новия гуверньор следва да бъде важен ориентир за парламентарните групи при днешното гласуване.

"В противен случай ДПС няма да подкрепи нито един кандидат, който няма доблестта да обяви и екипа подуправители, с които възнамерява да управлява през мандата, който по закон му се отрежда", категоричен бе Местан.

Предложението на Местан не бе прието от мнозинството, а в отговор той заяви, че това гласуване дискредитира избора на нов управител. След като искането му бе подложено и на прегласуване и отново не се прие, ДПС напусна пленарната зала.

Днес парламентът трябва да избере новият управител на Българската народна банка. Кандидатите за поста са четирима. Бисер Манолов е предложен от Реформаторския блок, Виктор Йоцов е издигнат от групата на АБВ, Григорий Вазов е предложение на Патриотичния фронт, а Димитър Радев е номиниран от ПГ на ГЕРБ, както и от ПГ на Реформаторския блок. 

#ДПС #пленарна зала #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »