Здравко Димитров е аут от парламентарната група на ГЕРБ заради кандидатурата му за кмет

Здравко Димитров е аут от парламентарната група на ГЕРБ заради кандидатурата му за кмет
снимка: zdravko-dimitrov.eu
A A+ A++ A

Парламентарната група на ПП ГЕРБ изключва от групата народния представител Здравко Димитров, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Решението на ПГ на ГЕРБ е мотивирано от издигането на кандидатурата на Димитров за кмет на град Пловдив, въпреки официално издигнатата от партията кандидатура на Иван Тотев за следващ кметски мандат.

Иван Тотев е единствената номинация за кмет на Пловдив, която е издигната от всички районни организации на ГЕРБ в  Пловдив по време на номинационните събрания, и е утвърдена от Изпълнителната комисия на партията.

Според ПГ на ГЕРБ, действията на Здравко Димитров противоречат ценностите и морала, изградени в ГЕРБ. За това ПГ на ГЕРБ призовава Здравко Димитров да напусне и Народното събрание, тъй като е избран с листата и от избирателите на ПП ГЕРБ, а не от инициативен комитет.

По-рано стана ясно, че седем бизнесмени, общественици и интелектуалци са подготвили кандидатурата на Димитров като независим кандидат.

Само преди месец той подаде оставка като координатор на ГЕРБ Пловдив-област в знак на несъгласие с кадруването в областните структури на партията и намесата на депутата Методи Андреев, който не е член на ГЕРБ.

#кмет #Здравко Димитров #независим кандидат #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници